+-


Products and Services
NetApp FAS3200 series,
HA Configuration, MetroCluster, Snapshot, SnapVault, FlexClone

Operating Systems
VMware, Microsoft Windows
Server

Protocols
NFS, CIFS

Customer Profile+-

Bavaria

Bavaria is een Nederlands familiebedrijf dat in de loop van de eeuwen is uitgegroeid tot de een na grootste bierbrouwer van Nederland. De eerste verwijzing naar de brouwerij dateert uit 1680. Vanaf 1773 is deze onafgebroken in het bezit gebleven van de familie Swinkels. Naast de productie van bier heeft Bavaria zich toegelegd op frisdrank en is het een van de grootste producenten van mout in Europa.
Het hoofdkantoor van Bavaria is gevestigd in het Brabantse Lieshout en er zijn nevenvestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Frankrijk. Het bedrijf behaalt ongeveer 65 procent van de omzet uit export naar ruim 120 landen.

PDF Download

The Challenge+-

De kantooromgeving bij Bavaria is kennisintensief. Steeds grotere hoeveelheden data moeten worden opgeslagen en snel weer onder handbereik zijn. Hoe introduceer je nieuwe storagetechnieken, waardoor je optimaal gebruik maakt van de storagecapaciteit? “Wij werkten met een verouderde VMware- en Storageomgeving, waarbij de mogelijkheden beperkt waren”, vertelt Senior Systeem en Netwerk Beheerder John Aalders. De datagroei werd tot dan toe opgevangen door vervanging van of installeren van nieuwe Windows File Servers. “Dat werd steeds moeilijker te beheersen”, aldus Aalders. “Een voorwaarde die we stelden aan een nieuwe oplossing was een ononderbroken beschikbaarheid van bedrijf kritische data en applicaties, tijdens zowel ongeplande als geplande downtime.”

PDF Download

The Solution+-

NetApp MetroCluster-software op basis van het storagebesturingssysteem clustered Data ONTAP garandeert een dergelijke RTO en RPO van nul. De software zorgt voor continuïteit in de bedrijfsvoering en wordt geprezen vanwege de combinatie van op disksystemen gebaseerde clustering en synchrone replicatie, waardoor bij veelvoorkomende oorzaken van downtime (netwerkstoringen, stroomuitval én onderhoudswerkzaamheden) geen dataverlies en vermindering van de productiviteit optreden. “Wij beschikken over twee datacenters die we redundant wilden inrichten. Als data continu wordt weggeschreven op beide locaties, fungeert het ene datacenter altijd als backup voor het andere. Zo creëer je extra bescherming.”

Stap voor stap heeft Bavaria de bestaande storage-infrastructuur aangepast. Het begon met de overgang van Windows File Servers naar CIFS. Vervolgens werden andere onderdelen ingebracht, vervangen of opnieuw aangesloten: VMware, NFS-datastores, NetApp MetroCluster en de ESX-hosts. John Aalders: “Ons beleid is ‘virtueel, tenzij’. Dankzij virtualisatie van de IT kunnen we flexibeler inspelen op nieuwe behoeften.”

PDF Download

Business Benefits+-

Bavaria heeft nu de optimale storagemogelijkheden die het zocht. Denk aan datacompressie en deduplicatie. Dat laatste is een manier om opgeslagen data te ontdoen van meerdere identieke versies, met als doel de totale hoeveelheid opgeslagen data te beperken.

Ook is Bavaria blij met de snapshot systematiek waarbij op meerdere momenten van de dag een ‘momentopname’ wordt gemaakt van de totale filing of het bestands-gebruik op dat moment, waardoor je later zo nodig makkelijk (verloren) gegevens of vorige versies kunt terughalen.

Verder maakt Bavaria nu gebruik van Virtual Server Agent backups waarmee de virtuele servers in één keer worden meegenomen in het reguliere backup proces. Dit verkort aanzienlijk de backupperiode.

Wat voor Bavaria de samenwerking met NetApp extra interessant maakte, was dat het bedrijf niet zelf hoefde te investeren in de geboden oplossing. Dat deed NetApp. Bavaria betaalt alleen voor de storagecapaciteit die het gebruikt. ‘Pay per use’, een unieke financiële dienst die NetApp aanbiedt onder de naam ‘ODA’: On Demand Advantage.

Aalders: “We hebben dus alleen de operationele kosten en niet de eenmalige kapitaalsinvestering. Dat budget kunnen we op een andere manier besteden. Maar het belangrijkste vind ik dat NetApp buffercapaciteit heeft aangelegd en dat we daarmee kunnen opschalen zodra de groei van onze onderneming daarom vraagt.”

Het legt nog eens de nadruk op de reden waarom Bavaria heeft gekozen voor NetApp. Omdat Bavaria er zeker van wil zijn dat de business optimaal wordt ondersteund door de IT, 24 uur per dag en ongeacht geplande en ongeplande downtime

PDF Download

Environment+-

Branche
Bierbrouwerij

De uitdaging
Administratieve afdelingen van Bavaria aansluiten op moderne storagesystemen die de groeiende hoeveelheden data kunnen opvangen en deze ononderbroken beschikbaar kunnen maken voor gebruikers.

De oplossing
Via NetApp MetroClustersoftware is data continu beschikbaar voor bedrijfskritische applicaties, tegen minder kosten en met minder complexiteit.

De voordelen

  • Synchrone replicatie ter voorkoming van dataverlies en verminderde productiviteit tijdens geplande en ongeplande downtime.
  • Datacompressie en deduplicatie.
  • Continue backups door middel van snapshots.
  • Betalen naar verbruik en altijd buffercapaciteit achter de hand.
  • Minder beheerkosten

PDF Download

Take the first step to optimize your storage environment & get in touch with us