+-


  • 2x FlexPod
  • NetApp FlashCache
  • NetApp FAS8020

Success Story+-

CSU

CSU is een bloeiend familiebedrijf dat in 1968 is opgericht door de Udense ondernemer Cor van der Heijden. CSU verleent schoonmaakdiensten en andere verwante diensten, waaronder ongediertebestrijding en afvalbeheer, aan uiteenlopende sectoren.

De hoofdvestiging van CSU bevindt zich in Uden, maar er zijn nog vijf andere regionale hoofdkantoren. Het overkoepelende bedrijf CSU Total Care heeft twintig locaties verspreid over heel Nederland. Een aantal van die vestigingen valt onder zusterbedrijf thuiszorgorganisatie Tzorg, die gebruikmaakt van de IT-infrastructuur van CSU. Bij CSU zijn ongeveer 12.000 mensen werkzaam; het bedrijf behoort dan ook tot de grootste werkgevers van Nederland. De organisatie is al diverse malen bekroond, onder meer met de Golden Service Award (schoonste kantoorgebouw van Nederland), de MVO Award (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en Great Place to Work (beste werkgever van Nederland). Door sterke autonome groei aangevuld met acquisities maakt CSU een gestage groei door.

PDF Download

Customer Profile+-

CSU

In het verleden beheerde CSU servers met gescheiden, lokale storage. Data was versplinterd over heel veel hardware. Vanwege de groei van CSU begon de performance van de toenmalige infrastructuur een knelpunt te worden.

PDF Download

The Challenge+-

Toen de systemen van CSU aan vervanging toe waren, heeft het bedrijf gekozen voor een tweetal FlexPodsystemen; dit is een gecombineerde oplossing van leveranciers NetApp en Cisco. Een van de voordelen van de geconvergeerde infrastructuur in de FlexPod-systemen is dat alle componenten op elkaar zijn afgestemd op basis van gevalideerde ontwerpen en dus gegarandeerd werken. Dankzij de FlashCache-kaarten in de FlexPodsystemen wordt de data extra snel verwerkt. Het Microsoft-platform van CSU is volledig gevirtualiseerd.

PDF Download

The Solution+-

De geconvergeerde FlexPodinfrastructuur biedt voor CSU vele voordelen. Het bedrijf kan de prestaties en het gebruik van apparaten bewaken via NetApp AutoSupport. De beheerders kunnen de systemen eenvoudig beheren via dashboards die in een oogopslag een overzicht bieden van diverse metingen. Ook is het mogelijk om binnen enkele klikken servers toe te voegen met behulp van de FlexPod-managementsoftware. Daarnaast werkt de combinatie van snapshots en backupsoftware erg goed. Ben Helleman, Manager ICT: “Het FlexPod-systeem is het meest complete systeem op de markt dat in onze behoeften kan voorzien. En het mirroren van systemen is een fluitje van een cent.”

Duurzaamheid staat bij CSU hoog in het vaandel. Door de deduplicatiefunctie van NetApp hoeven er minder harddisks te worden aangeschaft, wat leidt tot minder stroomverbruik en ook minder afval doordat er minder disks hoeven te worden afgedankt.

Dankzij de FlexPod-systemen kunnen werknemers beter, gemakkelijker en sneller (samen)werken. Bovendien zijn de systemen schaalbaar; ze kunnen gelijke tred houden met de continue groei die CSU doormaakt als gevolg van voortdurende acquisities.

PDF Download

Business Benefits+-

CSU zet vol in op efficiëntie en (digitale) vooruitgang. Het speerpunt van het bedrijf is ‘hospitality’, ofwel de beleving van gasten wanneer ze zich in een pand bevinden. Op innovatiegebied ontwikkelt CSU sensor-based cleaning-technologie en van sanitaire voorzieningen kan gedigitaliseerd gebruik worden gemeten om de schoonmaakfrequentie en -wijze te bepalen. Uiteraard kunnen de schoonmakers dankzij de datagestuurde technologieën hun werkzaamheden digitaal aftekenen; een krabbeltje op papier is niet langer nodig. Een ander initiatief waar CSU zich op richt is robotica, waarbij ruimten volautomatisch kunnen worden gereinigd door schoonmaakrobots. Ten slotte is CSU volop in de weer met het Internet of Things, waarbij onderling verbonden apparaten worden gekoppeld aan het SaaS-platform van het bedrijf. Ook voor deze toekomstige activiteiten zal NetApp klaarstaan om CSU te ondersteunen.

PDF Download

Environment+-

Sector
Schoonmaakdiensten

De uitdaging
Performanceknelpunten wegnemen en bedrijfsuitbreiding opvangen

De oplossing

  • 2 FlexPod-systemen
  • NetApp FlashCache
  • NetApp FAS8020
De voordelen
  • Schaalbaarheid om verdere bedrijfsgroei mogelijk te maken
  • Eenvoudige beheersbaarheid en inzicht
  • Forse besparing op diskcapaciteit en stroom dankzij deduplicatie

PDF Download

Take the first step to optimize your storage environment & get in touch with us