+-


NETAPP PRODUCTEN

  • NetApp A200
  • NetApp ONTAP 9
  • NetApp SnapVault, SnapMirror
  • Virtualisatie: VMware, eVault (Carbonite Backup)

Success Story+-

de Jong & Laan

De Jong & Laan is een keten van o.a. accountants en belastingadviseurs met 700 werknemers op 25 verschillende vestigingen. Zij zocht een nieuwe oplossing ter vervanging van het bestaande NetApp-systeem dat het einde van zijn logische levensduur had bereikt.

Lees waarom accountantskantoor de Jong & Laan op advies van Avensus opnieuw koos voor een dual datacenter-oplossing van NetApp, ditmaal op basis van all-fl ash, om gelijke tred te houden met de nieuwste ontwikkelingen, data sneller te verwerken, capaciteit uit te breiden en tegelijkertijd kosten te verlagen.

HET KLANTPROFIEL
De Jong & Laan is een keten van o.a. accountants en belastingadviseurs die met 25 vestigingen en 700 werknemers een lange staat van dienst heeft in Oost- en NoordNederland. De hoofdvestiging bevindt zich in Vroomshoop. De Jong & Laan heeft betrouwbaarheid, mensgerichtheid, ondernemendheid en expertise hoog in het vaandel staan. Ook is lokale bereikbaarheid een speerpunt en onderscheidende factor van het bedrijf. De Jong & Laan is regionaal betrokken en staat graag dicht bij de klant om een goed beeld te krijgen van wat er lokaal speelt.

De Jong & Laan werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met NetApp-partner Avensus. De meerwaarde die Avensus vanuit haar Managed Cloud Services aan de Jong & Laan biedt zijn de persoonlijke benadering en het hoge kennisniveau. Avensus staat de Jong & Laan terzijde waar dat nodig is en doet net dat stapje extra.

DE UITDAGING
De Jong & Laan is erg tevreden over NetApp. Het bestaande systeem was na zes jaar echter aan vervanging toe, Enerzijds omdat de capaciteitsgrenzen van het systeem waren bereikt en anderzijds omdat het bedrijf gelijke tred wil houden met de nieuwste technologie. Bovendien was het bedrijf op zoek naar mogelijkheden om de storagesystemen nog beter te benutten. Bij het eerdere systeem, dat zowel SAS- als SATAharddisks bevatte, was er geregeld een capaciteitsprobleem op de SAS-laag, omdat data in de praktijk vooral op SAS werd geplaatst vanwege de voordelen die de toen snelle SAS-disks boden.

DE OPLOSSING
De Jong & Laan heeft opnieuw gekozen voor een NetApp-systeem. Na een grondige analyse door Avensus kwam het advies om een NetApp all-flash A200 aan te schaffen, die volledig is uitgerust met SSD’s. Het nieuwe systeem is op basis van colocatie geïmplementeerd in een Equinix-datacenter te Enschede. Op de uitwijklocatie van de Jong & Laan in Zwolle, die voor back-updoeleinden wordt gebruikt, is een tweede NetAppsysteem geïnstalleerd en geïntegreerd in een VMware-omgeving. De backup wordt verzorgd door de NetApp-snapshots en het eVault-backupsysteem.

DE BEDRIJFSVOORDELEN
De Jong & Laan heeft met het A200-systeem snelheidswinst behaald en capaciteitsknelpunten weggenomen. Bovendien is het nieuwe systeem veel compacter. Bas Meijs, systeembeheerder bij de Jong & Laan, licht toe: “Wij hebben de benodigde rackruimte kunnen reduceren van 22U tot maar liefst 2U, waardoor wij kunnen terugschalen tot één kast en dus behalve minder rackruimte ook minder energie verbruiken. Het feit dat het nieuwe systeem maar één soort schijven bevat, betekent dat het aanmaken van volumes nog eenvoudiger is geworden.

Solid-state disks hebben verder als voordeel dat ze een constant lage en voorspelbare doorvoer van data bieden. In combinatie met de efficiëntiefuncties van de ONTAP 9-managementsoftware (deduplicatie, compressie, compactie) kan de Jong & Laan optimaal rendement behalen.

Hetty Teeselink, Hoofd ICT bij de Jong & Laan: “De NetApp is het hart van onze organisatie.” Zonder IT liggen de processen van de Jong & Laan stil en dus was een succesvolle migratie en implementatie van het NetApp-systeem cruciaal. Na een gedegen voorbereiding hebben de specialisten van Avensus en de systeembeheerders van de Jong & Laan alle data geheel kunnen overzetten zonder dat de gebruiker iets van de migratie heeft gemerkt. Het nieuwe systeem werkt feilloos en is vergelijkbaar met het eerdere systeem, waardoor de leercurve slechts kort was voor IT-beheer.

Voor de Jong & Laan was het niet interessant om volledig naar de public cloud te gaan vanwege de kostendrempel en de geboden snelheid. De jarenlange samenwerking met Avensus speelde een belangrijke rol. “We weten dat zij de beste keuze voor de Jong & Laan maken en met ons meedenken als het gaat om efficiëntie, beheersbaarheid en het verminderen van IT-complexiteit.” De keuze was daardoor relatief snel gemaakt. “Wij zijn zeer tevreden over de techniek en de professionele ondersteuning van Avensus. Het systeem van NetApp heeft ons in de afgelopen zes jaar niet in de steek gelaten en ook enkele uitbreidingen verliepen vlekkeloos. Daarom waren wij er al snel over uit dat we opnieuw voor een NetApp-systeem zouden kiezen”, aldus Hetty Teeselink.

Met het nieuwe systeem verloopt de verwerking van data op een constante hoge snelheid en dat is in het datacenter al te merken. Via snapshots kan data indien nodig razendsnel worden teruggezet. Eventuele gebruikersfouten en onopzettelijk overschreven data kunnen daardoor veilig in een mum van tijd worden hersteld.

Ten slotte spreekt Bas Meijs zijn waardering uit over de geboden support: “Ik ben als systeembeheerder heel erg tevreden over de support die wij krijgen. We merken aan alles dat de relatie tussen Avensus en NetApp ook goed zit en dat werkt prettig. Wij kunnen communiceren met de lokale helpdesk van NetApp en AutoSupport-meldingen worden vrijwel direct opgepakt en geëscaleerd.”

DE TOEKOMSTVISIE
De Jong & Laan wil de komende jaren meer inzetten op digitalisering en digitale samenwerking met klanten, in lijn met de heersende trend.

Verder wil het bedrijf op grotere schaal clouddiensten en SaaSapplicaties gaan omarmen, ook daarbij inhakend op de trend binnen de branche, voor zover de applicaties en data het nieuwe model ondersteunen. De Jong & Laan streeft ernaar toonaangevend te zijn en blijven binnen de branche en dankzij NetApp is de datamanagementlaag klaar om deze toekomstplannen te ondersteunen.

PDF Download

Business Benefits+-

DE VOORDELEN

  • Klaar voor de toekomst
  • Forse reductie in benodigde ruimte en koeling
  • Ruime capaciteit op snelle storage
  • Flashstorage, dus voorspelbare doorvoer van data

PDF Download

Take the first step to optimize your storage environment & get in touch with us