+-


OPLOSSINGSCOMPONENTEN
NETAPP PRODUCTEN
NetApp ONTAP
NetApp MetroCluster
NetApp SnapMirror/ SnapVault
NetApp FlexClone
IntelliSnap for NetApp
NetApp E-serie
NetApp StorageGRID

DE OMGEVING
MongoDB
CommVault

Customer Profile+-

DataManagement Professionals

HET KLANTPROFIEL
DMP is constant op zoek naar het gebruik van nieuwe technologieën en manieren om haar kennis en ervaring binnen enterprise-IT verder uit te breiden. Ian Koch, Accountmanager bij DMP, benadrukt hoe hoog de organisatie kennis in het vaandel heeft staan: “Als wij een nieuwe oplossing in de markt zetten dan kennen wij deze al door en door.”

De dienstverlening van DMP is opgebouwd rondom de pijlers Store, Protect & Manage en bestaat uit het leveren van een datacentrische IT-architectuur met een zeer lage beheerlast. Klanten van DMP hebben altijd de keuze of ze IT en data in eigen beheer, in de infrastructuur van DMP of bij een externe cloud provider onder willen brengen. Ian Koch legt uit: “Ons doel en onze filosofie is dat we onze klanten zo goed mogelijk willen adviseren en ondersteunen bij het invullen van de eerste twee pilaren. Wij passen onze oplossingen volledig aan op de wensen van onze klanten en geven ze daarna een stuur of een chauffeur.”

DMP is als gecertificeerde partij toegerust om als uitwijklocatie te fungeren voor financiële dienstverleners en lokale & landelijke overheidsinstanties. De technologie van het bedrijf is toegerust om de AVG-strategie (Algemene Verordening Gegevens) van klanten vorm te geven.

PDF Download

The Challenge+-

DE UITDAGING
Een klant van DMP was op zoek naar een oplossing ter vervanging van haar bestaande datacenter infrastructuur. Een belangrijke eis van deze klant was cloud enablement, waarbij de klant zijn omgeving naar behoefte zou kunnen op- of afschalen op basis van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de public cloud.

Als onderdeel van deze modernisering was de klant op zoek naar meer performance en een efficiëntere omgeving, met minder beheerslast. Daarnaast wilde men een gedeelte van zijn nieuwe infrastructuur op basis van een opex-model (als service in plaats van als investering) afnemen. Flexibiliteit speelde echter ook in de besluitvorming een cruciale rol, want de implementatie mocht in geen geval een beperking vormen voor eventuele toekomstige beslissingen.

PDF Download

The Solution+-

DE OPLOSSING
Om in de behoeften van zijn klant te voorzien, heeft DMP een hybrid datacenter model gehanteerd. In dit model zijn de primaire processen van de klant in een eigen hoogbeschikbare datacenter opstellingen ondergebracht dat in direct contact staat met de 24/7 beschikbare DRaaS-oplossing (Disaster Recovery-as-a-Service) van DMP. Binnen de 5 jarige samenwerking met DMP heeft de klant de keuze om op een later moment over te gaan naar een volwaardig Hybrid IaaS-model (Infrastructure-as-aService), waarbij het mogelijk is om IT services 24×7 permanent af te nemen bij DMP.

PDF Download

Business Benefits+-

DE BEDRIJFSVOORDELEN
DMP heeft de NetApp-strategie rondom Data Fabric omarmd. Organisaties kunnen met Data Fabric hun data in interne en externe datacenters opslaan, beheren, delen, archiveren en beschermen op een uniforme wijze. Zodoende is DMP volledig voorbereid om aan alle wensen van haar klanten te voldoen. “Het implementeren van een multicloudomgeving, het altijd in controle zijn over de plaatsing van data en de mogelijkheid tot het bijof juist uitschakelen van de (public) cloud zijn belangrijke onderwerpen binnen de oplossingsstrategieën DMP”, aldus Ian Koch.

Met de hybride aanpak van DMP komt voor klanten het beste van twee werelden samen. Enerzijds behouden zij in de private cloud de absolute controle over bedrijfskritische data, aangevuld met alle moderne storagemogelijkheden die NetApp te bieden heeft op het gebeid van applicatie- en data integratie, databeveiliging en efficiëntietechnieken.

DMP heeft voor deze klant een NetApp Private Storage (NPS) omgeving gecreëerd waarmee volledige datacontrole voor de klant is gegarandeerd en er toch gebruik gemaakt kan worden van de voordelen van cloud.

Het toepassen van een NPS-strategie biedt het voordeel dat bij intensieve processen zoals data-analyses, applicatieontwikkeling en cloudbursting gebruik kan worden gemaakt van alle voordelen die de huidige hyperscalers te bieden hebben. En daarbij altijd het vertrouwen hebben dat de data veilig is opgeslagen in een eigen gecontroleerde omgeving.

Ook in geval van een uitwijkomgeving bij DMP in combinatie met NetApp Private Storage, hoeven er pas computer resources te worden opgeschaald als een uitwijksituatie zich daadwerkelijk voordoet. Daardoor worden er enkel kosten gemaakt als deze echt noodzakelijk zijn.

Dankzij NetApp Private Storage kan DMP haar klanten garanderen dat data te allen tijde veilig en lokaal staat opgeslagen in de cloud van DMP, waardoor wordt voldaan aan de regelgeving rondom dataprivacy. Klanten beschikken binnen deze oplossing zelf over de data en hebben op elk moment inzicht in de plaatsing van die data. Hierdoor voldoen ze aan de AVG-regelgeving.

PDF Download

Environment+-

DE VOORDELEN

  • Klanten hebben de volledige controle over dataplaatsing
  • Compliance met AVG vanwege opslag in Nederland
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit van de public cloud indien gewenst
  • Gedegen advies, vertrouwde kennispartner

PDF Download

Take the first step to optimize your storage environment & get in touch with us